- Etusivu
- Kysymykset
Kysymykset asianajajille Löydetty 1700
- Kaikki kysymykset
- Energiaoikeus
- Hallinto-oikeus
- Immateriaalioikeus
- Julkiset hankinnat
- Kansainvälinen oikeus
- Kiinteistö- ja rakennusoikeus
- Kilpailuoikeus
- Konkurssi ja uudelleenjärjestely
- Koulutusoikeus
- Kuluttajansuojalaki
- Liikenneoikeus
- Maa-oikeus
- Maahanmuutto-oikeus
- Maatalousoikeus
- Matkailuoikeus
- Media ja viestintäoikeus
- Pankki- ja rahoitusoikeus
- Perheoikeus
- Perintöoikeus
- Rikosoikeus
- Sopimusoikeus
- Terveydenhuolto ja lääkeoikeus
- Tullioikeus
- Työoikeus
- Urheiluoikeus
- Vakuutusoikeus
- Välimiesmenettely ja sovittelu
- Verotusoikeus
- Ympäristöoikeus
- Yritysoikeus
Hei,
Haluaisin kysyä neuvoa verkkosivustojen käyttöehtoihin ja tietosisällön käyttöön liittyen.
Olen vuosien mittaan lukenut jonkun verran tietosisältöä eri verkkosivuilta kissojen käytökseen yms liittyen, koska kirjoitan blogia kissoihin liittyen. Kuitenkin suurin osa artikkeleistani on kerrottu omien kokemusteni ja tiedon pohjalta. Nykyään minulla on kuitenkin vaikeuksia muistaa tarkasti, mistä lähteistä olen tiettyjä faktoja alun perin lukenut, koska aikoinaan en ollut tietoinen, että myös käyttöehdoilla verkkosivustot voivat ymmärtääkseni rajoittaa tietosisällön kuten \”Kissat ovat lihansyöjiä\”, tai \”Kissan syömättömyys voi olla merkki sairaudesta\” tyylisten faktojen käyttöä.
Aloitin blogini vasta äskettäin Suomen \”markkinoilla\”, ja en ole kopioinut sisältöä suoraan, vaan kirjoittanut tietoa omin sanoin ja omasta näkökulmastani / kokemuksista, ja harvemmin käyttänyt mitään lähteitä. Kyse on siis lähinnä tiedosta päässäni, jota en muista olenko joskus lukenut sen jostain.
Kysymykseni on:
Voivatko verkkosivuston käyttöehdot rajoittaa tällaisen yleisen faktatiedon käyttöä, jos käyttäjä ei ole koskaan hyväksynyt ehtoja (esimerkiksi rekisteröitymällä tai hyväksymällä niitä tietoisesti), eikä vuosien jälkeen pysty enää muistamaan, mistä lähteestä tieto on peräisin? Minulla on mahdoton muistaa kaikkea, mistä olen tietoa aikoinaan saanut, ja vaikea ymmärtää miten sivusto voisi rajoittaa käyttöehdoillaan jonkun faktan käyttöä toisella verkkosivulla tai missä tahansa muualla (mitään en ole kirjoittanut mihinkään artikkeleistani suoraan kopioimalla jostakin sivustolta).
Kyse on vilpittömästä tilanteesta, jossa haluaisin varmistaa, etten ole tietämättäni rikkonut mitään ehtoja. Saatan ehkä kuitenkin hieman yliajatella asian. Nykyään tarkistan erittäin tarkasti jokaisen lähteen käyttöehdot, jos niitä on.
Kiitos avustanne!
Voiko vakuutusyhtiö laittaa voimaan autolle uuden vakuutuksen ilman minun suostumusta, vaikka autovakuutus löytyy jo toisessa vakuutusyhtiössä?
Aion ostaa metsätilan ja olen kuullut, että hakkuita säädellään. Miten lainsäädäntö velvoittaa minua?
Olen kuullut, että jokaisella on oikeus peruspankkipalveluihin, mutta onko pankilla vapaus valita asiakkaansa?
Eikö kuluttaja-asiamies voi vaatia mainostajaa hyväksyttämään sisällön ennen julkaisua?
Näin netissä mainoksen ’Luxury Resortin’ hinnat erittäin halpoina, mutta perillä osoittautui aivan perustasoksi. Mitä voin tehdä harhaanjohtavan markkinoinnin suhteen?
Pankki tarjosi molempia vaihtoehtoja, ja haluan ymmärtää oikeudelliset erot ja riskit. Voiko pankki yksipuolisesti muuttaa korkoa?
Miksi sen ratkaisuilla on merkitystä viranomaisten toimintatapoihin?
Onko franchising-yrittäjä itsenäinen vai ketjun edustaja asiakkaan silmissä?
Tein terassin laajennuksen ilman lupaa. Nyt naapurit valittavat.