Voiko yksilö kieltäytyä kokonaan verojen maksusta vedoten omaantuntoon? - Lakimies-fi.com
  • Etusivu
  • Kysymykset
  • Voiko yksilö kieltäytyä kokonaan verojen maksusta vedoten omaantuntoon?

Voiko yksilö kieltäytyä kokonaan verojen maksusta vedoten omaantuntoon?

Ei vastauksia

Kysymys

0
0
2

11.11.2024

Tapahtuuko verotusoikeus silti pakkoperinnän kautta?

Vastaus 14.11.2024
Vastauksen päivämäärä: 14.11.2024

Yksilön moraalinen tai eettinen vastustus ei vapauta laillisesti velvollisuudesta maksaa veroja. Mikäli veroa ei suoriteta vapaaehtoisesti, Verohallinnolla on oikeus pakkoperintään – ulosotto, tilinpidätykset, omaisuuden realisointi – julkisen vallan valtuuksin. Perustuslaki ei anna omaantunnonvapauteen perustuvaa verovapautta. Verotusoikeus merkitsee valtion valtuutusta kantaa verot myös vastoin verovelvollisen tahtoa, turvaten resurssit julkisiin menoihin. Kieltäytyminen johtaa sanktiomenettelyyn, eikä siten poista veronmaksuvelvollisuutta.

Похожие вопросы

Mistä verotusoikeus Suomessa juontaa juurensa?

Ei vastauksia
16.12.2024
Haluaisin tietää, milloin ja miten Suomen verotusoikeus alun perin syntyi ja millä perusteilla valtio alkoi kerätä veroja kansalaisilta. Liittyykö sen historiaan Ruotsin vallan aikaiset verokäytännöt, vai onko verotusoikeuden synty vasta myöhemmin muodostunut osa Suomen oikeusjärjestystä? Olisi kiinnostavaa kuulla myös, miten verotusoikeus linkittyy perustuslain kehitykseen.
Читать далее
0
0
1

Voiko verotusoikeutta siirtää yksityisille toimijoille?

Ei vastauksia
31.12.2024
Kyselen, onko missään suomalaisessa lainsäädännössä mahdollista, että jokin yksityinen yhtiö tai kolmas taho perisi veroja valtion tai kunnan puolesta. Onko tällainen delegointi sallittua, vai onko veronkanto suoraan vain julkisen vallan tehtävä?
0
0
2
Näytä kaikki