Mikä on verosopimusten merkitys verotusoikeuden jakamisessa valtioiden kesken? - Lakimies-fi.com
  • Etusivu
  • Kysymykset
  • Mikä on verosopimusten merkitys verotusoikeuden jakamisessa valtioiden kesken?

Mikä on verosopimusten merkitys verotusoikeuden jakamisessa valtioiden kesken?

Ei vastauksia

Kysymys

0
0
0

18.01.2025

Esimerkiksi Suomi–Ruotsi-sopimus, miten se vaikuttaa palkka- ja eläketulojen verottamiseen?

Vastaus 20.01.2025
Vastauksen päivämäärä: 20.01.2025

Verosopimukset (kaksoisverotuksen estämiseksi) koordinoivat, kumpi valtio verottaa tiettyjä tuloja, kuten palkkaa, eläketuloa tai osinkoja, jotta samaa tuloa ei veroteta kahteen kertaan. Suomi on tehnyt lukuisia kahdenvälisiä verosopimuksia, esimerkiksi Ruotsin kanssa. Sopimuksissa määritellään mm. verotusoikeus palkkoihin, eläkkeisiin ja muihin tuloihin sen mukaan, missä maassa henkilö asuu ja missä tulo syntyy. Sopimukset eivät poista Suomen verotusoikeutta, vaan rajoittavat sitä, jos toinen maa on ensisijaisesti oikeutettu veroon. Näin kansainvälinen verotus pysyy oikeudenmukaisena ja estetään tuplaverotus.

Похожие вопросы

Mistä verotusoikeus Suomessa juontaa juurensa?

Ei vastauksia
16.12.2024
Haluaisin tietää, milloin ja miten Suomen verotusoikeus alun perin syntyi ja millä perusteilla valtio alkoi kerätä veroja kansalaisilta. Liittyykö sen historiaan Ruotsin vallan aikaiset verokäytännöt, vai onko verotusoikeuden synty vasta myöhemmin muodostunut osa Suomen oikeusjärjestystä? Olisi kiinnostavaa kuulla myös, miten verotusoikeus linkittyy perustuslain kehitykseen.
Читать далее
0
0
1

Ovatko julkiset maksut myös osa verotusoikeutta?

Ei vastauksia
02.11.2024
Esimerkiksi jos viranomaiset perivät rekisteröintimaksuja tai lupamaksuja, niin onko kyse verosta vai erityisestä vastikkeellisesta maksusta? Miten nämä erotellaan verotusoikeudessa?
0
0
1
Näytä kaikki